Masajul de intretinere – Secretul unui corp puternic si sanatos

Pentru o viata activa avem nevoie de muschi puternici si sanatosi. Pe langa o activitate fizica intensa care sa cuprinda exercitii fizice sustinute, terapia prin masaj este una din cele mai bune moduri de a ajuta la mentinerea muschilor intr-o stare cat mai buna.

Masajul de intretinere este indicat a se efectua cel putin o data pe saptamana, preferabil doua masaje pe saptamana si are ca scop mentinerea organismului intr-o functionalitate perfecta.

Tehnica este de aplicare a unor manevre si procedee specifice care au ca scop o mai buna activare a circulatiei sanguine la nivelul fiecarui segment si organ, realizarea unei elasticitati a pielii, a articulatiilor si la nivelul musculaturii.

Masajul poate fi facut la aproape toti muschii corpului – spate, gat, membre superioare, membre inferioare. In functie de necesitate sau disponibilitate masajul poate fi facut pe un scaun sau pe o masa speciala de masaj.masaj_drenaj_limfatic - Copy
Masajul este adesea folosit pentru ameliorarea durerilor de spate, durerilor de gat, leziunilor sportive sau durerilor musculare.
Este recomandat tuturor persoanelor sanatoase, indiferent de varsta, care doresc sa isi mentina starea de sanatate si sa previna imbolnavirea, intrucat actioneaza asupra intregului organism si fiecare parte a corpului beneficiaza de manevre adecvate conformatiei zonei respective.
Efectele masajului de intretinere

  • stare de vitalitate si energizare ce o aveti dupa fiecare sedinta de masaj
  • stare de sanatate mai buna
  • rezistenta mai mare la stres si oboseala
  • reducerea presiunii dureroase
  • cresterea elasticitatii pielii
  • inlaturarea stresului si oboselii musculare.

Este recunoscut faptul ca e mai bine si mai ieftin sa te mentii sanatos decat sa astepti sa te imbolnavesti si apoi sa te tratezi. Medicamentele clasice pot fi nu numai costisitoare, dar au si efecte secundare negative, incat e de preferat sa fie luate masuri profilactice care includ masajul de intretinere, o viata mai echilibrata, o alimentatie sanatoasa precum si practicarea sportului.

Asa ca, atunci cand te simti obosit, nu ezita sa incerci o sedinta de relaxare a mintii si trupului intr-un mediu placut, cu muzica si atmosfera menite sa readuca echilibrul de care ai nevoie!116697sport
 Autor: Magnolia Club