Afla adevarul despre sauna uscata

Sauna uscata sau finlandeza are cel putin 1000 de ani de istorie in spate. Astazi, sauna a devenit un ritual de frumusete absolut obligatoriu.

Prietenii tai, aburii

Sauna uscata este o incapere micuta incalzita la aproximativ 80 de grade Celsius. Este adevarat ca atunci cand intri in ea, pare ca in realitate este mult mai cald, dar rareori va fi o sauna incalzita peste aceasta temperatura.

Prima oara, sauna ii va parea unui neinitiat o adevarata pedeapsa, un fel de calvar caruia este supus. In realitate, efectuata corect si, mai ales, in sedinte de o durata corespunzatoare, sauna poate deveni o adevarata placere atat pentru trup, cat si pentru suflet.

Beneficiile saunei

Beneficiile saunei uscate sunt numeroase si vizeaza mai multe domenii:

Sauna dilateaza porii, curatandu-i in profunzime. Un peeling facial efectuat cam la 5-10 minute dupa sauna este ideal pentru a scapa de punctele negre si pentru a mentine tenul curat si proaspat.

Relaxarea fizica si mentala este un beneficiu adiacent al saunei. Caldura are rolul de a relaxa muschii si, prin urmare, sauna este deosebit de recomandata dupa un antrenament fitness intensiv. Urmata apoi de un masaj, poate face minuni asupra intregului corp.

Transpiratia indusa de o sedinta de aburi va elimina toxinele din organism. Cu cat vei bea mai multa apa in timpul sedintei de sauna, cu atat vei transpira mai mult si vei elimina mai multe toxine.

Contraindicatiile saunei

Sauna poate duce la cresterea tensiunii, daca nu esti atent si ramai mai mult decat crede corpul tau ca este necesar. Prin urmare, fii atenta si mergi pe principiul ca este de preferat sa stai mai putin, decat sa stai mai mult. Cel putin in primele 10 sedinte.

Sauna practicata in exces poate usca atat pielea, cat si parul. Pentru a preveni uscarea parului, acesta poate fi acoperit cu un prosop. In ceea ce priveste pielea, este bine sa utilizezi o crema hidratanta imediat dupa sauna si sa nu faci mai mult de 2 sedinte pe saptamana.

Magnolia Club